Tillagningstid: ca 20-30 minuter
4 portioner

Ingredienser

4 KycklingSteak
Ca 1 ½ msk nymalen svartpeppar
Salt
1 msk olja till stekning

Grillade tomater
4 kvisttomater
Salt och peppar
Olivolja

Bearnaisesås
2 äggulor
300 g smör
1 ½ msk lökreduktion (se separat recept)
Salt
Tabasco
1 msk skuren persilja
1 msk skuren dragon

Lökreduktion
2 schalottenlökar
1 dl rödvinsvinäger
Kvistar av persilja och dragon

Fläskpotatis
400 g potatis
100 g rökt sidfläsk
Salt
Olja till stekning
2 msk skuren gräslök

Tillagning

Så här steker du din KycklingSteak och får ett krispigt skinn:

Salta och krydda efter egen smak.

Panna/Ugn: Stek kycklingen i panna med skinnet nedåt ca 6 min på medelvärme. Skinnet ska vara krispigt. Vänd och stek ca 1 min på köttsidan. Stek färdigt i 150° varmluftsugn (175° vanlig ugn) i ca 15 min.
Panna: Stek kycklingen i en stekpanna på medelvärme ca 12 min.
Ugn: Stek i 175° varmluft (200° vanlig ugn) i ca 20 min.
För bästa resultat: Kycklingen är klar, saftig
och god när innertemperatur är 70°.

Grillade tomater
Dela tomaterna i halvor och lägg på en plåt, salta och peppra och rippla över med olivolja och sätt grillelementet på ugnen ca 180°. Grilla ca 10-12 min.

Bearnaisesås
Smält smöret på svag värme så att det separerar (skirar). Häll av det klara smöret i en kastrull och håll det på ca 60°. Vispa äggulor, lökreduktion, salt i en bunke som sätts över en kastrull med sjudande vatten. Vispa tills det blir lite tjockt och fluffigt. Ta av värmen och vispa i det skirade smöret droppvis. Smaka av med salt och tabasco. Tillsätt örter.

Lökreduktion
Finhacka löken och koka mjuk i vinägern och tillsätt kvistarna. Låt sjuda tills det återstår ca ¼ av vinägern.

Fläskpotatis
Dela potatisen med skalet kvar i 2×2 cm bitar och skär fläsket i 1x1cm tärningar. Salta lätt och blanda med lite olja. Baka i 175° ugn tills potatisen är mjuk. Toppa med gräslök vid servering.

Smaklig måltid!