Tillagningstid: ca 20-30 minuter
4 portioner

Ingredienser

4 KycklingSteak
Salt och peppar
1 msk olja till stekning

Rostade rotfrukter
4 olika färger av morötter (gula, röda, vita, orangea)
2 gulbetor
1 persiljerot eller palsternacka
1 fänkål
2 rödlökar
Salt och peppar
Olivolja
3 msk skuren persilja

Rökt paprika-majo
1 äggula
2 dl neutral rapsolja
½ tsk dijonsenap
1 msk citronjuice
2 tsk rökt paprikapulver
½ klyfta riven vitlök
Salt

Tillagning

Så här steker du din KycklingSteak och får ett krispigt skinn:

Salta och krydda efter egen smak.

Panna/Ugn: Stek kycklingen i panna med skinnet nedåt ca 6 min på medelvärme. Skinnet ska vara krispigt. Vänd och stek ca 1 min på köttsidan. Stek färdigt i 150° varmluftsugn (175° vanlig ugn) i ca 15 min.
Panna: Stek kycklingen i en stekpanna på medelvärme ca 12 min.
Ugn: Stek i 175° varmluft (200° vanlig ugn) i ca 20 min.
För bästa resultat: Kycklingen är klar, saftig
och god när innertemperatur är 70°.

Rostade rotfrukter
Skala och skär rotfrukterna i jämnstora bitar och blanda med olja salt och peppar. Dela rödlöken på 8 bitar och blanda med. Lägg allt på en ugnsplåt och rosta i 180° ca 20-25 min. Toppa med persilja vid servering.

Rökt paprika-majo
Vispa äggulan med citron, senap och tillsätt oljan i mycket små mängder till en början. Vispa tjock. Reglera konsistensen med lite vatten. Smaka av med rökt paprikapulver, vitlök och salt.

Smaklig måltid!