Tillagningstid: 15-20 minuter
2 portioner

Ingredienser

1 paket Gott & Grillat BBQ Klubba
250 g potatis,skalad och skivad
1½ dl grädde
1 dl mjölk
½ msk färsk rosmarin, finskuren
½ dl riven parmesanost
1 vitlöksklyfta, hackad
Salt och peppar

Tomatsås
1 burk krossade tomater (400 g)
1 finhackad gul lök
1 msk tomatpuré
1 tsk socker
3 msk olivolja
Salt och svartpeppar

Tillagning

Blanda potatisskivorna med grädde och mjölk och sjud sakta i en kastrull. Rör om då och då och tillsätt vitlök och rosmarin. När potatisen börjar bli mjuk, salta och peppra och vänd i parmesan. Smaka av. Häll upp i en ugnsfast form och gratinera på 220° i ugnen i ca 10 min eller tills ytan är härligt gyllenbrun.

Tomatsås
Fräs lök i olivolja och tillsätt tomatpuré. Fräs i 30 sek till. Häll i krossade tomater och låt koka ca 10 min. Smaka av med salt, socker och svartpeppar.

Servera med värmda BBQ klubbor.

Smaklig måltid!