Tillagningstid: 15-20 min
4 portioner

Ingredienser

1 nygrillad kyckling
400 g svamp, t ex kantareller
Smör och olja till stekning
300 g pumpa, fintärnad (Butternut eller Muscatpumpa)
1 gul lök, hackad
2 klyftor vitlök, finhackade
7 dl kokt ris
3 msk japansk soja
1 lime, saft
Salt och peppar
4 msk gräslök, finskuren

Tillagning

Hetta upp en panna och skär ner svampen i mindre bitar. Stek svampen i olja och smör tills de är gyllene och tillsätt sedan pumpan. Stek tills pumpan mjuknar lite och och tillsätt lök och vitlök. Slå i riset och stek ytterligare 1–2 min. Tillsätt soja, limesaft och smaka av med salt och peppar. Blanda i den nygrillade kycklingen i riset och toppa med gräslök eller servera kycklingen vid sidan om.

Smaklig måltid!