Tillagningstid: ca 45 min varav 30 min i ugn
4 portioner

Ingredienser

10-12 kycklingben Kronfågel
Ört/Citron
1 dl finhackad kruspersilja
Rivet skal från 1 citron
½ finhackad gul lök
Salt och peppar
½ dl olja
4 port pasta
Ca 500 g krossad tomat med chili
Ev. 1 dl grädde

Tillagning

Skär av det yttersta på ”skaftet” och rensa benet från skinn och hinnor (behövs inte om man inte har tid). Krydda dem med salt och peppar. Blanda samman örter, skal, lök, kryddor och olja. Sätt benen i en form och gnid in kycklingen med 2/3 av röran, spara resten i en separat skål. Obs: Viktigt att det inte blandas. Sätt in formen i 175° C och stek i ca 30 min eller tills de precis är klara.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, häll av vattnet och blanda ner tomat/chiliröran samt grädde till en krämig pasta. Toppa benen med resterande örtröra och servera benen till pasta och en sallad.

Smaklig måltid !