Tillagningstid: ca 35-45 min
4-6 portioner

Ingredienser

500 g Ekologisk kycklingfärs
1 pkt färsk pajdeg
2 gula lökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 burk krossade tomater
Salt och svartpeppar
1 tsk torkad dragon
200 g getost, t ex Chevré, smulad
100 g pinjenötter, rostade
1 kruka basilika
10 plommoncocktailtomater
Olja till stekning

Tillagning

Sätt ugnen på 175°. Klä pajformen med degen och lägg gärna ca 20 min i frysen. Baka pajskalet i 15–20 min så att den börjar bli färdig. Bryn färsen i lite olja och tills.tt lök och vitlök. Bryn ytterligare 2-3 min. Tillsätt krossade tomater och låt koka ihop till en tjock sås. Smaka av med salt, peppar och dragon. Låt svalna. Vänd i smulad getost och pinjenötter. Häll över allt i pajskalet. Toppa med basilikablad och skivade tomater, avsluta med getost. Baka ca 15–20 min. Låt pajen svalna något innan du skär i den. Servera med en god grönsallad.

Smaklig måltid!