Tillagningstid: ca 20 min
4 portioner

Ingredienser

500 g Kycklingfärs
1 paket kycklingbacon
Salt och svartpeppar
4 hamburgerbröd
4 lagrad cheddarost i tjocka skivor
1 skivad rödlök
1 bifftomat eller stor kvisttomat
1 1/2 dl majonnäs
1–2 msk chipotlepaste
Ca 600 g potatis av fast sort
Salladsblad

Tillagning

Skär potatisen i klyftor med skal och ställ dem med snittytan uppåt på plåten. Salta och ringla över olja. Baka på 200° tills den är mjuk och fått fin färg ca 20–25 min. Blanda majonnäsen med chipotlen och smaka av. Forma färsen till platta burgare. Salta och peppra.

Stek i panna med smör och olja till en innertemperatur på 75°. Lägg på osten när du vänt burgaren. Stek baconet. Rosta brödet i ugnen. Sätt samman hamburgaren med bacon, tomat, lök och dressing.

Smaklig måltid!