Tillagningstid: 15 min
4 portioner

Ingredienser

1 förp 900 g Kronfågel kycklingben
1 påse grillmarinad
1 kg färskpotatis (finns fryst i 1 kg förpackning som alternativ till färsk)
1 påse (ca 70 g) baby spenat
1 knippa rädisor
1 rödlök
125 g gröna ärtor

Dressing
1/2 dl olja
2 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
salt och peppar

Tillagning

Skrubba och koka potatisen. Blanda samman dressingen och häll över potatisen medan den ännu är varm. Låt svalna och rör om då och då.
Tillred kycklingbenen enligt anvisning på marinadförpackningen. Stek kycklingbenen i 225°C i ca 25 minuter eller grilla tills de är genomstekta. Köttsaften ska vara klar och utan rosa inslag.

Skölj spenat, klyfta rädisor och skär tunna skivor av rödlöken. Koka ärtorna knappt klara enligt anvisning på förpackningen, häll av kokvattnet och spola dem kalla i durkslag. Precis innan servering blandas potatis med grönsaker, då behåller de gröna grönsakerna sin färg längre. Servera potatissalladen med nygrillade kycklingben.

Smaklig måltid!